2011. január 26.

 


 


Az elmúlt hetekben, hónapokban a hírek toplistáján több hír is versengett a legelőkelőbb helyekért: soros uniós elnökség, kettős állampolgárság, nyugdíjpénztárak, belvíz - a teljesség igénye nélkül talán ezek a legtöbbet hallott és olvasott szavak a hírek világában. A - hazai és nemzetközi porondon egyaránt - legnagyobb port kavaró "győztes" viszont az új médiaszabályozás.

Sok a kérdés az új médiatörvény körül...

Mitől váltott ki ekkora vitát és ellenállást? Valóban vannak benne alkotmányellenes pontok? Tényleg veszélyezteti a szólásszabadságot az intézményi rendszer ilyen átszabása? Valós félelem-e a túl szigorú jogalkalmazás? Mit mond az EBESZ és egyáltalán milyen beleszólása lehet a magyar médiaszabályozásba Brüsszelnek?

Mi a véleménye a törvényről a TASZ-nak, jogászoknak és a Médiatanács elődje, az ORTT korábbi elnökének Majtényi Lászlónak?

És egyáltalán: pontosan mi változott? Mi érint bennünket, hallgatókat, nézőket, médiafogyasztókat? Ténylegesen csorbulhat a sajtószabdsághoz fűződő jogunk?

 

Műsorvezető: Szabó Zoltán

merites@civilradio.hu

tel: 1 489 0999
SMS: 30 228 9800


 

A bejegyzés trackback címe:

https://merites.blog.hu/api/trackback/id/tr792610272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

telekkonyv (törölt) · www.olvasomozgalom.extra.hu 2011.01.26. 12:01:44

"Az 1996-os médiatörvény valóban elavult: a médiában az elmúlt 15 évben született, új technológiákat nem ismeri; így nem tud mit kezdeni olyan fogalmakkal, mint IPTV, digitális műsorszórás és semmit nem szól az internetről."

Egész jól elvoltam az elmúlt 15 évben anélkül, hogy, az egyébként minden szempontból haszontalan, médiatörvény akárcsak említést tett volna az internetről.
És van egy gyanúm, hogy ezzel még néhány milliárd ember így van a Földön.
süti beállítások módosítása