2010. november 30. MŰSORVÁLTOZÁS!!!
2010. december 7.

elmaradt...

 


 

  

Akár már ebben a hónapban kiderülhet, hazánk csatlakozik-e az Eurotransplanthoz vagy létrejön-e a szomszédos országokkal egy megállapodás egy közös várólistáról.

Mennyiben segítene ez a szervre várókon? Mik a mostani magyarországi rendszer hibái és ezeken javítana-e egy nemzetközi együttműködés? Mekkora lesz a szervelszívó hatása és ezt megfelelően kompenzálná-e, hogy mi is kaphatunk külföldről szerveket?

Egyáltalán hogy működik a magyarországi rendszer?

Hogy fordulhat elő, hogy sokszor használható szervek nem jutnak el az arra várókhoz? A kórházak hibája? A rendszer hibája? Vagy csak pszichésen nem vagyunk felkészültek rá, hogy egy elhunyt hozzátartozónk szerveit eltávolítsák?

Milyen jogi szabályozások húzódnak meg a rendszer mögött és mit kell ezeken változtatni egy nemzetközi listához való csatlakozással?

A téma sok kérdést vet fel. Ezeknek járunk utána...

Műsorvezető: Szabó Zoltán

merites@civilradio.hu


 

A bejegyzés trackback címe:

https://merites.blog.hu/api/trackback/id/tr822459529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása