Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet
Volt. Nincs.

Lesz?

Kell?

 


 

Történetek, érvek és ellenérvek, vélemények a három éve bezárt intézetről, bezárásáról, a mai helyzetről és legfőképpen a jövőről.

Hogy zajlott az intézet bezárása? Milyen hatással volt ez a pszichiátriára és a neurológiára úgy is mint egészségügyi ellátási terület, úgy is mint tudomány? Mit tartananának járható útnak a szakemberek a jövőben?

A műsorban többek közt megszólal az OPNI utolsó vezetője, Dr. Nagy Zoltán és a bezárt intézet koordinációs feladatait ma ellátó Országos Pszichiátriai Központ szakmai igazgatója, Dr. Németh Attila.

Műsorvezető: Szabó Zoltán

merites@civilradio.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://merites.blog.hu/api/trackback/id/tr552133134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sisumara 2010.07.08. 19:16:55

Aki olvasta Hajnóczy Péter műveit, az megismerheti az OPNI régebbi életét. Egy művészettörténész barátnőm az MTA-ban az OPNI-ból elhozott képzőművészeti alkotásokat dolgozza fel. Gruber Béla fiatalon meghalt festőművész egy albumra való festményt hagyott hátra, amit ott a kertben festett. Felháborító amit műveltek ezzel az intézménnyel.

-=szz=- 2010.07.08. 19:52:59

A műsor fő témája ugyan nem az intézet története lesz, de bevezetés képpen szót ejtünk róla. Ezzel kapcsolatban Faludy Judittal, az MTA Pszichiátriai Gyűjtemény vezetőjével beszélgettem. Illetve röviden mesél majd egy idős pszichiáter is, aki közel 40 évvel ezelőtt az OPNI-ban kezdte pályáját.
süti beállítások módosítása