-=szz=- 2010.10.14. 12:42

KHH Hírszolgálat

    

 

 

 

 A múlt szombati kolontári kitelepítés kezdete

MTI/Juhász Bálint

 

A Civil Rádió és az ajkai Best Rádió már több, mint egy hete a vörösiszap áradat  helyszínén dolgozik. Munkájuk célja első kézből informálni a helyieket a legfontosabbakról. Úgy, mint a háziorvos rendkívüli rendelési ideje, hogy hol osztanak vagy fogadnak adományokat, hol kell még segítség... Ezekről a nagy országos médiumok csak néhány órás késéssel, vagy csak az esti híradásokban számolnak be. Ezen kívül igyekeznek illetékesek megszólaltatásával az aktuális helyzetről is a lehető legahamarabb tájékoztatni a helyieket.

 

A Közös Hullámhossz Hírszolgálat ötlete egy fiatal ajkai rádiós fejéből pattant ki. A 17 éves Juhász Bálint szinte egyedül szervezte meg, hogy az ideiglenes helyi adás létre jöhessen: frekvenciaengedély, ideiglenes stúdió felállítása, rádiósok szervezése. Múlt szombaton, a hajnali kitelepítés alatt is élő közvetítéssel segítették a lakosságot. Az esemény külön érdekessége, hogy akkor a helyszínen egyetlen másik médium nem volt jelen, így a nagy hírportálok a kiürítésről adott beszámolóikban mind Juhász Bálint kollégánk képeit használták fel - miután az MTI átvette azokat tőle.

A Civil Rádió részéről már többen is megfordultak Ajkán, Devecseren, Kolontáron. Tóth Móni, Péterfi Feri, Romsics Balázs, Pogány György is voltak voltak lent. A lent készült anyagokból a Civil Rádió több műsora is ad le valamennyit. Így a következő Merítés is a témával foglalkozik. Tóth Móni egy szakértővel reflektál majd az iszapömlés helyszínén készült anyagokra.

A tegnapi Demokrácia MOST! című műsorban két helyszíni bejelentkezéssel és három korábban felvett riporttal igyekeztek a műsorkészítők egy keresztmetszetet adni a jelenlegi helyzetről. A műsor még letölthető a rádió archívumából.

A bejegyzés trackback címe:

https://merites.blog.hu/api/trackback/id/tr532371040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-=szz=- 2010.10.15. 17:04:01

Az RTL Klub tegnapelőtti esti Híradójában látható volt egy rövid riport a KHH Hírszolgálat munkájáról, melyben megjelent Péterfi Feri és Romsics Balázs is.
Íme (20:36-tól):
www.rtlklub.hu/most/14779_hirado_hatalmas_orom_siras_megkonnyebbules_egymas_utan_hozza
süti beállítások módosítása