Szexuális visszaélések az egyházban és azon kívül

 


 

2002 óta újból és újból ütik fel a fejüket a médiában az egyházzal kapcsolatos szexuális bűncselekményekről szóló hírek. Az utóbbi időben is egymás után hallunk Európa különböző országaiban kirobbanó botrányokról.

Írországból, az ottani – évtizedekre visszanyúló – vizsgálatok eredményeinek nyilvánosságra hozatalával kezdődött és azóta számos országban derült fény hasonló esetekre.

Mennyi pedofil pap van a világban? Vajon hogy került az egyház ebbe a negatív reflektorfénybe? Milyen viszonyban van a cölibátus és a pedofilia?

Ezekre a kérdésekre kerestük a választ dr. Székely Jánossal, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökével.

De előtte még:

Egyáltalán mi az a pedofilia? Milyen arányban áll a többi szexuális bűncselekménnyel? És milyen következményei vannak egy gyerekre? Mi a helyzet Magyarországon?

Dr. Virág Györgyöt, jogászt, klinikai szakpszichológust, az ESZTER Alalpítvány elnökét kérdeztem ezekről.

A műsorban megszólal még dr. Bilkei Pál, kriminálpszichológus.

 

Műsorvezető: Szabó Zoltán

merites@civilradio.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://merites.blog.hu/api/trackback/id/tr342002577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása