2010. december 7-i adás

letöltés lent...


 

                         

A szórakozóhelyekkel kapcsolatosan az utóbbi időben a médiában a leggyakrabban a csendrendeletről hallhattunk. A műsor közelebbről a Budapest VII. kerületi csendrendelettel foglalkozik. De hallhatunk még a budapesti belvárosi szórakozó helyek - főleg az utóbbi években népszerűvé vált alternatív szórakozóhelyek, úgynevezett romkocsmák - lehetőségeiről, történetéről, népszerűségük okairól. A XIX. század végi pesti kávéházaktól a szocializmus kultúrházain át a mai romkocsmákig...

 
 
Először Havadi Gergő szociológus szólal meg a műsorban a budapesti szórakozóhelyek történetéről, annak 1900-as évektől a '60-as évekig terjedő időszakáról . Aki szeretné megtudni, hogy mi köze van az '56-os forradalomnak a budapesti szórakozóhelyek helyzetéhez, vagy hogyan alakul a történet egészen napjainkig, illetve a téma részletesebben érdekli lentebb, az összefoglaló alatt megtalálja és letöltheti a teljes interjút. 
 
A szórakozásról általában és annak pszichológiai funkciójáról Demetrovics Zsolt az ELTE kutató pszichológusa beszél.
 
Goda Gábor, az Artus Kortárs Művészeti Studió vezetője a studió történetéről és a rendszerváltáskori művelődési házakkal kapcsolatos élményeiről mesél.
 
Interjút készítettünk Zsendovics Ábellel, a Szimpla Kert vezetőjével. Ez a világszerte elismert, 6 éve sikeresen müködő és rengeteg turistát vonzó szórakozóhely jelenleg a kerület csendrendeletének köszönhetően, működését tekintve a legveszélyeztetettebb hely ma Budapesten.
 
A VII. kerületi Polgármesteri Hivataltól több hivatali személy is megszólal a müsorban, így: Vető Marietta sajtófönök a Polgármesteri Kabinet jelenlegi álláspontját ismerteti; Csüllög Szilvia az ügyfélszolgálati iroda vezetője a csendrendelettel kapcsolatos háttérinformációkat, folyamatokat ismerteti; Nagyistók Gábor a város-üzemeltetési és beruházási iroda munkatársától a köztisztasággal kapcsolatos információkat tudjuk meg. A VII. kerületi rendőrségtől, Bihami Jenő rendőr alezredes tájékoztat az erzsébetvárosi rendőrségi biztonsági intézkedésekről.
 
Nádas Patrik, az Akácfa utcai Fogas Ház, és Hoffmann György a Ráday utcában található If kávézó tulajdonosával az általuk működtetett szórakozóhelyek történetéről, helyzetéről és a csendrendelettel kapcsolatos véleményükről beszélgetünk. 
 
Végül, de nem utolsó sorban, nemzetközi vonatkozásban tekintünk a budapesti szórakozóhelyek helyzetére két, a Fogas Házban megismert törzsvendéggel folyatott interjúk által: Döme építész; immáron 17 éve a budapesti alternatív szórakozóhelyek gyakori vendége és Bullet, aki művész, és aki 11 éve költözött Budapestre szülőföldjéről New York-ból...
 
A műsort készítette és vezette: Fehér Zsuzsanna Mónika

 


Letölthető anyagok:

 


 Teljes műsor (01:56:40 - 215,7 MB)


Beszélgetés Havadi Gergő szociológussal


Beszélgetés Demetrovics Zsolttal az ELTE kutató pszichológusával


Beszélgetés Goda Gáborral, az Artus Kortárs Művészeti Studió vezetőjével


Beszélgetés Zsendovics Ábellel, a Szimpla Kert vezetőjével


 Beszélgetés Vető Mariettával a VII. kerületi polgármesteri hivatal sajtófönökével


Beszélgetés Csüllög Szilviával a VII. kerületi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájánal vezetőjével


Beszélgetés Nagyistók Gáborral a város-üzemeltetési és beruházási iroda munkatársával


Beszélgetés Bihami Jenővel VII. kerületi rendőralezredessel


Beszélgetés Nádas Patrikkal, a Fogas Ház, és Hoffmann Györggyel az If kávézó tulajdonosával


Beszélgetés Dömével, a budapesti alternatív szórakozóhelyek törzsvendégével


Beszélgetés Bullett-tel a 11 éve Magyarországra költözött new yorki művésszel


 

A bejegyzés trackback címe:

https://merites.blog.hu/api/trackback/id/tr32498735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása